PLNĚNÉ PARMEZÁNOVÉ MISKY-JAKO PERFEKTNÍ PŘEDKRM
Potřebné ingredience
Suroviny na 1 mističku: 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, olej na vymazání pánvičky. Suroviny do náplně: Plátky ředkviček, okurky, grilované cukety, vařené kuřecí maso, sýr mozarella, růžová majonéza (jemně obarvená kečupem, může být ještě dochucená citronem a solí), koktejlová rajčátka, lístky polníčku a rukoly, pár kapek olivového oleje a balzamikového octa, sůl.
Postup přípravy
Postup:
Nejdříve si podle obrázkového návodu připravíme parmezánové košíčky.
Dále-opláchnutou listovou zeleninu necháme odkapat a na chvilku ji lehce zabalíme do utěrky, aby se odstranila přebytečná voda a misky nerozmáčela.Osušené zeleninové listy pak rozprostřeme do košíčků a doplníme ostatními náplněmi-viz přiložené fotografie. Nakonec těsně před konzumací vše mírně dosolíme, dle chuti jemně zakápneme balzamikovým octem a olivovým olejem.
Tip na různé suroviny, které je možno použít k náplním:
Jemný bramborový salát, šunka, salám, sýr, tuňák, olivy, majonéza, různé tepelně upravené maso-drůbež zastudena, anglická slanina, uzený losos, čerstvá listová zelenina (včetně mladých lístků špenátu, hlávkového-ledového salátu apod.), okurky, ředkvičky, tenké plátky kedlubny, feferonka, atd.
Poznámka: Čerstvé misky jsou křupavé a doporučuji je plnit těsně před podáváním. Díky vloženým náplním pak postupně změknou. Pokud se mističky zhotoví velmi tenké až průhledné (napohled připomínající vzor krajky), pak jsou měkké velmi rychle a vypadají i ozdobně.
Přeji dobrou chuť.
Tři verze náplní.
Postup: 2 lžíce strouhaného parmezánu rozprostřeme do tvaru kolečka na rozehřátou, olejem slabě vymazanou pánvičku s nepřilnavou vrstvou a necháme ho na mírném ohni rozpustit. Pak ještě asi minutu smažíme, avšak placka musí zůstat světlá a vláčná /nesmí se příliš vypražit/.
Ještě měkký parmezánový plátek opatrně přeneseme kuchyňskou špachtličkou na obrácenou misku a ihned ho překlopíme miskou druhou.
Pohled na zakrytý budoucí košíček, který po půl minutě odkryjeme.
A máme vytvarovaný košíček, který ještě necháme vychladnout.
Pěkné křupavé košíčky s vlnitými a nepravidelnými okraji jsou připravené k naplnění.
Nachystáme plátky cukety ke grilování.
Grilované cukety použijeme na závitky.
1. náplň: Mozarella s rajčátky, polníček, rukola.
2. náplň: Cuketové závitky s vařeným kuřecím masem, obložené okurkou a mrkvičkou předem uvařenou v kuřecím vývaru.
3. náplň: Kuřecí vařené maso, růžová majonéza, ředkvičky, rukola, polníček.
Foto tří variant naplněných mističek.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé